zondag 15 maart 2015

soep met tong uit verviers

tongsoep werd vroeger in alle 'goede heizen' te Verviers geserveerd.volgens de overlevering gaat get hier om een traditioneel recept dat tenminste wekelijks op het menu behoorde voor te komen .

soep ingredienten

 • 1 hele rundertong (met keelstuk)
 • 3 preien
 • 1 wortel
 • 1 met 3 kruidnagels bestoken ui
 • wat selder
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • peper
 • zout

soep met tong uit verviers
soep koken
 1. doe alle schoongemaakte, gewassen en in reepjes gesneden groenten in een pan met 3 1 koud water. voeg zout en peper toe en laat alles aan de kook komen. draai het vuur laag. doe er de tong bij. laat alles op zacht vuur ca. 3 uur trekken. de tong moet door en door gaar zijn. verwijder de tong en de groente met een schimspaan. giet de bouillon door een zeer fijne zeef of gebruik een schone theedoek of filterpapier.
 2. doe de bouillon weer in de pan. voeg de groenten en de tomatenpuree toe. breng de soep zo nodig met kruiden en zout op smaak. laat de soep op laag vuur staan. snijd de tong on grote Dobbelsteen die u in de bouillon terugdoet. laat de soep nog even doorkoken. serveer deze soep gloeiend heet.
 3. wilt u deze soep nog verfijnen, dan kunt u de groente verwijderen bij het zeven van de soep. dat is alleen een kwestie van smaak. het verandert niets aan het aroma van de soep.
 4. merkt u dat tong door de slager niet onberispelijk is schoongemaakt, leg hem dan een uur lang in koud water en ververs dat regelmatig
  

soep met tong uit verviers Diposkan Oleh: trias santi

4 reacties:

 1. I'm so glad and enjoyed your BLOG, It is very informative on the subject or topic, and Thanks For Sharing this post. I have something to share here buy modalert online

  buy artvigil online

  buy waklert online

  buy modvigil online

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.

  Regards,
  Assignment Writing Service Uk

  BeantwoordenVerwijderen