dinsdag 24 juli 2018

Patrijs Op Ardeense Wijze Recepten

Eigenlijk zou het korrekter zijn dit gerecht 'patrijs in zoute ardeense boter' te noemen.
de bereiding is erg eenvoudig en zoals het zo vaak gat met een voud, is dat ook in de
keuken vaak synoniem aan een heerlijke smaak. dit recept kan dan ook van harte worden aanbevolen.

patrijs op ardeense wijze

Belangrijk is ervoor te waken dat de boter niet bruid wordt. dat is het hele geheim
van dit oude recept.

  • 2 patrijzen (1/2 per persoon)
  • 200 g gezouten ardeense boter
  • 1 wortel
  •  tijm
  • 1 dl droge , witte wijn
  •  peper
  •  zout
  •  peterselie

Maak een kruidenboter van 100 g boter, wat gehakte sjalot, tijm, zout en peper. doe deze
boter in de buikholte van de patrizjen en wrijf goed tegen de binnennkant. laat het restant
van de boter (100 g ) smelten op zer laag vuur. voeg de patrizjen toe en laat deze in ca.90
min, onder voortdurend keren, gaar worden(niet bruin). giet de wijn scheutje in de pan.
de wortel en het regelmatig toevoegen van wat wijn zorgen ervoor dat de boter niet bruin wordt.

Serveren met gekookte aardappelen met peterselie.

Patrijs Op Ardeense Wijze Recepten Diposkan Oleh: trias nursanti

0 reacties:

Een reactie posten