soep met tong uit verviers

by trias nursanti , at 07:57 , has 0 reacties
tongsoep werd vroeger in alle 'goede heizen' te Verviers geserveerd.volgens de overlevering gaat get hier om een traditioneel recept dat tenminste wekelijks op het menu behoorde voor te komen .

soep ingredienten
  • 1 hele rundertong (met keelstuk)
  • 3 preien
  • 1 wortel
  • 1 met 3 kruidnagels bestoken ui
  • wat selder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper
  • zout

soep met tong uit verviers
soep koken
  1. doe alle schoongemaakte, gewassen en in reepjes gesneden groenten in een pan met 3 1 koud water. voeg zout en peper toe en laat alles aan de kook komen. draai het vuur laag. doe er de tong bij. laat alles op zacht vuur ca. 3 uur trekken. de tong moet door en door gaar zijn. verwijder de tong en de groente met een schimspaan. giet de bouillon door een zeer fijne zeef of gebruik een schone theedoek of filterpapier.
  2. doe de bouillon weer in de pan. voeg de groenten en de tomatenpuree toe. breng de soep zo nodig met kruiden en zout op smaak. laat de soep op laag vuur staan. snijd de tong on grote Dobbelsteen die u in de bouillon terugdoet. laat de soep nog even doorkoken. serveer deze soep gloeiend heet.
  3. wilt u deze soep nog verfijnen, dan kunt u de groente verwijderen bij het zeven van de soep. dat is alleen een kwestie van smaak. het verandert niets aan het aroma van de soep.
  4. merkt u dat tong door de slager niet onberispelijk is schoongemaakt, leg hem dan een uur lang in koud water en ververs dat regelmatig
  
trias nursanti
About
soep met tong uit verviers - written by trias nursanti , published at 07:57, categorized as rundertong koken , soep recepten , tongsoep . And has 0 reacties
0 reacties Add a comment
Bck
Cancel Reply
Theme designed by Damzaky - Published by Proyek-Template
Powered by Blogger