zondag 15 maart 2015

recept leuvense biersoep

het brew uit leuven met zijn natuurlijke gisting is zacht en licht.
het laat zich drinken... ('als water'.liefhebbers grijpen ersteeds op terug)
maar je wordt er snel dronken van ! dit blonde, bleke bier geeft aan vele
gerechten een delicaat aroma.

mosselen klaarmaken

  • 150 g boter
  • 2 eetlepels bloem
    1/2 l leuvens bier
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • peper 
  • zout 
  • eventueel in boter gebakken croutons
mosselen koken met bier recepten
  1. laat op zacht vuur 50 g van de boter in een pan smelten. roer de bloem erdoor
  2. en blijf met de houten lepel konstant roeren. voeg zout toe. is de massa homogeen
  3. doe er dan beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij. laat alles
  4. op zacht vuur gedurende ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. doe in de soepterrine de eierdooiers en de room. voeg 50 g zachte boter toe. maak
  6. dit mengsel op smaak met peper uit de molen. vlak voor het opdienen voegt u de
  7. brewsoep aan het ei/roommengsel toe. roer alles goed door elkaar en serveer de soep
  8. met in boter gebak ken croutons.

recept leuvense biersoep Diposkan Oleh: trias nursanti

0 reacties:

Een reactie posten