zondag 11 januari 2015

posteleinsoep recepten

deze soep is een specialiteit uit de buurt van namen en charleroi . alhoewel postelein in het hele land bekend is , wordt het vooral deze streken gewaardeerd

Ingrediƫnten kook

  • 50 g boter
  • 1 preitje
  • 1 struikje selder ( bleekselder of groene )
  • 1 mergpijp
  • 250 g aardappelen
  • tijm en laurierblad
  • 200 g postelein
  • 100 g verse doperwten
  • 50 g kervel
  • peper
  • zout

Bereiden kook

laat de boter in een pan smelten . voeg de schoongemaakte in klein vuur zacht worden . voeg na ca . 10 minuten 2 liter water , de mergpijp , de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen , de tijm ,het laurierblad en zout en peper toe .laat het geheel op matig vuur ca . 10 minuten doorkoken . draai het vuur na deze 10 voeg steeltjes aan de soep toe . houd de blaadjes apart . laat de soep nu op een zeer zacht vuur gedurende ca . 1 uur zachtjes pruttelen met de mixer of door een zeef fijn . voeg de doperwten , de posteleinblaadjes en de kervel aan de soep toe . laat alles nu nog ca . 15 minuten zachtjes doorkoken . breng de soep , wanneer de doperwten gaar zijn op smaak met zout en peper

posteleinsoep recepten Diposkan Oleh: trias nursanti

0 reacties:

Een reactie posten