Ingrediënten kook
- 500g spruitjes
- 1 ui
- 4 middelgrote aardappelen
- 50 g boter
- 200 g gerookt spek
- een snuifje geraspte nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiden kook
- smelt de boter in een kookpan en laat de in ringen gesneden ui hierin kleuren.
- voeg er spruitjes ( schoongemaakt en zorgvuldig gespoeld),het spek,en de aardappelen (geschild en in stukjes gesneden ) aan toe.
- kruiden met pepper en zout 30 minuten laten stoven opeen zacht vuurtje
- de aardappelen en de spruitjes moeten door en door gaar zijn
- haal de plakjes spek uit de pan en snijd ze in kleine dobbelsteentjes
- wrijf de soep door en zeef of maak ze fijn met een mixer
- voeg er de feraspte nootmuskaat en de stukjes spek aan toe en dien heel warm op
- deze soep,die soms werd gegeven bij het avondmaal,is erg voedzaam,vooral als men er bruin boerenbrood en gezouten boter bij serveert