brabantse soep recepten

by trias nursanti , at 04:55 , has 0 reacties
spruitjes worden meestal als begeleider bij gebraden vlees en varkenskoteletjes gegeven . in brabant maakt men een uitstekende spruitjes soep klaar
  • 500g spruitjes
  • 2 wortelen
  • 50 g zuring
  • 2l blond bier
  • 50 g rijst
  • 50 g boter
  • 750 g aardappelen
  • peper
  • zout
  • eventueel ¼ liter melk

brabantse soep recepten

Hoe maak je soep

  1. fruit in 50 g boter de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring
  2. laat dit zachtjes pruttelen gedurende ca 3 minuten
  3. voeg ¼ liter van het bier en voeg daar de rijst aan toe,laat dit gedurende 10 a minuten op zacht vuur doorkoken
  4. kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar
  5. hak ze grof fijn na het koken
  6. voeg peper toe en de rest van de boter
  7. vervarm tenslotte 1 ½ liter bier . voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen toe; daarna de wortelen en de zuring . voeg tenslotte de rijst toe. breng alles op smaak met zout en peper . laat de soep op klein vuur door en door warm worden. voeg voor het opdienen nog wat boter toe
  8. wilt u de melk nog aan de soep toevoegen,doe dat dan als laatste ,net voor het opdienen . de melk moet dan heel even meekoken
trias nursanti
About
brabantse soep recepten - written by trias nursanti , published at 04:55, categorized as recepten , rijst , soep recepten , spruitjes , wortelen . And has 0 reacties
Previous Nieuwer bericht
0 reacties Add a comment
Bck
Cancel Reply
Theme designed by Damzaky - Published by Proyek-Template
Powered by Blogger