vrijdag 20 februari 2015

vlaamse vissoep recept

in alle kuststreken, of het nu in België is of in het buitenland, vindt men recepten ven vissoepen, wat ook heel normaal is. onze klassieke waterzooi met vis (136) is overbekend, al bestaat er ook andere vissoep. die mag dan minder bekend zijn, maar ze is net zo typisch voor ons vlakke land.
Ingrediënten kook

  • 300 g kabeljauw (liefst  van het staartstuk)
  • 300 g rog
  • 2 wijtingen (of 2 haringen)
  • 2 kruidnagels
  • 1 kleine selder
  • 1 prei
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl melk
  •  een snuifje cayenne-peper
  •  peper
  •  zout

vlaamse vissoep recept
Bereiden kook
  1. leg alle vis (behalve de garnalen) in 2 1 koud water. breng aan de kook en verwijder het schuim met een schuimspaan. Wanner de kookvloeistof helder is, de uien toevoegen (pelen en de kruidnagels erin prikken) de in stukken gesneden prei en selder, de tijm, laurier, peper en zout.
  2.  laat ongeveer 30 minuten koken op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. giet de bouillon door een fijne zeef eb duw de stukken vis goed uit.
  3. smelt de boter in een kleine kookpot. voeg de bloem toe en roer met een houten lepel. giet er beetje bij beetje de warme bouillon bij.
  4. wanneer de saus begint in te dikken, de melk erbij doen den blijven roeren. alt het mengsel voldoende smeuïg is, het eigeel en de gepelde garnalen erdoor mengen (dit moet gebeuren vuurtje).
  5. schep de bereiding over in een soepterrine. voeg de cayennepeper en controleren of de soep voldoende gekruid is. zeer warm opdienen

vlaamse vissoep recept Diposkan Oleh: trias nursanti

0 reacties:

Een reactie posten