in alle kuststreken, of het nu in België is of in het buitenland, vindt men recepten ven vissoepen, wat ook heel normaal is. onze klassieke waterzooi met vis (136) is overbekend, al bestaat er ook andere vissoep. die mag dan minder bekend zijn, maar ze is net zo typisch voor ons vlakke land.
Ingrediënten kook
- 300 g kabeljauw (liefst van het staartstuk)
- 300 g rog
- 2 wijtingen (of 2 haringen)
- 2 kruidnagels
- 1 kleine selder
- 1 prei
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 50 g boter
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl melk
- een snuifje cayenne-peper
- peper
- zout
Bereiden kook
- leg alle vis (behalve de garnalen) in 2 1 koud water. breng aan de kook en verwijder het schuim met een schuimspaan. Wanner de kookvloeistof helder is, de uien toevoegen (pelen en de kruidnagels erin prikken) de in stukken gesneden prei en selder, de tijm, laurier, peper en zout.
- laat ongeveer 30 minuten koken op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. giet de bouillon door een fijne zeef eb duw de stukken vis goed uit.
- smelt de boter in een kleine kookpot. voeg de bloem toe en roer met een houten lepel. giet er beetje bij beetje de warme bouillon bij.
- wanneer de saus begint in te dikken, de melk erbij doen den blijven roeren. alt het mengsel voldoende smeuïg is, het eigeel en de gepelde garnalen erdoor mengen (dit moet gebeuren vuurtje).
- schep de bereiding over in een soepterrine. voeg de cayennepeper en controleren of de soep voldoende gekruid is. zeer warm opdienen
google 1660
BeantwoordenVerwijderengoogle 1661
google 1662
google 1663
Thanks for sharing this knowledgeable post. Our Random Sampling Assignment Help includes all the elements that work in your favor.
BeantwoordenVerwijderenThanks for sharing this recipe with us. Its looking very delicious. I will share this recipe with my family and relatives. Please share more recipes with us. Now its time to avail Moving company in Tuscaloosa, AL for more information.
BeantwoordenVerwijderenThank you for sharing this enticing recipe. It looks absolutely mouthwatering! I'm excited to pass it along to my family and friends who find air cargo to Pakistan. Please continue sharing more delectable recipes with us.
BeantwoordenVerwijderenGreat job! This piece is incredibly valuable and insightful, perfect for animal lovers. Also, have a look at the blog on Satpura jungle safari It's packed with information for wildlife photographers. Please read and leave your comments.
BeantwoordenVerwijderen