ardeense soep met hammetje

by trias nursanti , at 19:51 , has 0 reacties

zegt men 'ardennen', dan denkt men onmiddellijk aan de duizend en een manieren waarop men varkensvlees bereidt. de Ardeense boeren maken een uitstekende soep met een hammetje en ik heb geprobeerd een origineel recept te pakken te krijgen, maar zoals dat gaat, zijn de variaties talrijk... vergeet dan ook nooit dat de kookkunst een subtiele kunst is (in België net zo als elders) en dat er eigenlijk nauwelijks regels en wetten bestaan. een basisrecept moet voldoende vrijheid laten om de eigen ideeën van degene die kookt daarin te kunnen verwerken.
Ingrediënten kook
  • 1 hammetje van ongeveer 1 kg
  • 1 groene kool
  • 150 g spek
  • 4 winterwortelen
  • 1 ui
  •   tijm en laurier
  • 3 kruidnagels
  • 50 g boter
  •   peper
  •   zout
Bereiden kook
  1. haal de bladen van de kool. verwijder harde stukken en de stronk. was de koolbladeren in veel water. snijd ze in reepjes. blancheer ze in licht gezouten kokend water. giet het water af. smelt het in blokjes gesneden spek in een grote pan. voeg er de koolbladeren aan toe en 3 1 koud water. doe er dan de ham, de schoongemaakte en in vieren gesneden raapjes, de met de kruidnagels bestoken ui, tijm, laurier, zout en peper bij.
  2. breng de soep op middelmatig vuur aan de kook. doe het deksel op de pan en laat de soep op zacht vuur ca..3 uur doorkoken.
  3. serveer Ardeense soep met hammetje en eet de soep zeer heet.
trias nursanti
About
ardeense soep met hammetje - written by trias nursanti , published at 19:51, categorized as hammetje , Lekkere Recepten , soep recepten , zout . And has 0 reacties
0 reacties Add a comment
Bck
Cancel Reply
Theme designed by Damzaky - Published by Proyek-Template
Powered by Blogger