biersoep met mosselen recepten

by trias nursanti , at 20:48 , has 0 reacties
de belgen, niemand zal dat ontkennen, zijn flinke bierdrinkers.de lichte en donkere soorten maken deel uit van vele nationale recepten. deze soep kan men gedurende het hele jaar maken, maar ik zou u willen adviseren haar op het menu te zetten in de maanden met een 'r', dan zijn de mosselen namelijk bijzonder smakelijk...

  • 2 kg mosselen
  • 2 middelgrote
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 g boter
  • 3/4 l blond bier
  • 50 g kervel
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • zout
  • eventueel 2 eieren
  • 100 g slagroom

  1. hak de uien en de selderij zeer fijn. doe de helft van de boter in een pan en laat de groente
  2. fruiten maar niet bruin worden op een laag vuurtje. maak de mosselen schon en voeg deze aan de groente
  3. toe. doe er zout en peper bij. voeg het bier toe en laat alles op zacht vuur gedurende ca. 10 minuten
  4. doorkoken. tijdens het koken van de mosselen laat u in een pan 50 g van de boter met de kervel en de bloem smelten. roer alles goed door elkaar zodat ee gladde saus ontstaat. nadat de mosselen zich hebben geopend zijn ze gaar. verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. roer alles goed door
  5. el kaar en serveer het gerecht zeer warm. wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), dan voegt u de eierdooiers die met room zijn vermengd aan de soep toe.
trias nursanti
About
biersoep met mosselen recepten - written by trias nursanti , published at 20:48, categorized as mosselen , soep recepten . And has 0 reacties
0 reacties Add a comment
Bck
Cancel Reply
Theme designed by Damzaky - Published by Proyek-Template
Powered by Blogger